Projects

Jack & Jill Playschool Sandpit

Jack & Jill Playschool in Chinnor, Oxon purchased a bespoke sandpit from us in 2014. They had to replace their rotten wooden one and wanted one made to a specific design but did not want to have to replace it again. They approached us to design the sand pit, incorporating steps and seating for the staff and children. Filcris designed the platform from scratch to their specifications and worked with them throughout design and manufacturing process providing drawings and assembly instructions, ensuring delivery was timed to suit them and making sure the whole process went smoothly.  

"We are very pleased with our new sandpit made from hardwearing recycled plastic. The fitting of the product was not difficult and we received ample support from Filcris. This product will save us money over the long term since it will last a long time, in contrast to our previous wooden sandpits, which needed replacing due to the wood rotting. It also makes environmental sense to use a product made from recycled materials.

 

The children love it!"

We used 25mm x 150mm planks and 100mm x 100mm posts to make the sandpit,designing and fabricating the whole project in our workshop before shipping it part assembled to site for reassembly. 

If you want us to quote for a similar project contact us with details on sales@filcris.co.uk